Vejce s bylinkovou náplní
Ingredience:
- dvě cibulky
- tymián
- estragon
- petrželka
- sůl
- pepř
- čtyři vejce
- jedna až dvě lžíce zakysané smetany
- dvě lžičky dijonské hořčice
- 30 gramů másla
- 30 gramů strouhaného sýra
Postup přípravy:
Vejce uvařená natvrdo oloupeme a necháme je vychladnout. Potom je rozkrojíme na poloviny a žloutky vyndáme do misky. Rozmačkáme je vidličkou, přidáme k nim dijonskou hořčici, zakysanou smetanu, nadrobno pokrájenou cibulku a nastrouhaný sýr. Přidáme nasekanou petrželku, tymián a estragon, osolíme a opepříme a promícháme. Směsí naplnme bílkové mističky. Naplněná vajíčka naskládáme do zapékací misky, kterou jsme trochu vymastili, pokapeme je máslem a krátce je zapečeme. Podáváme s bagetou.