Pečené brambory s bylinkami
Ingredience:
- čtyři větší brambory
- 100 gramů hermelínu
- sůl
- dva stroužky česneku
- pepř
- koriandr
- 100 gramů tvarohu
- oregano
- 80 gramů lučiny
- řeřicha
- jeden žloutek
- olej
Postup přípravy:
Brambory nakrájíme na kolečka a krátce povaříme v osolené vodě. Potom je scedíme, osušíme a necháme vychladnout. V misce smícháme tvaroh, lučinu a přidáme žloutek. Přidáme 50 g nadrobno pokrájeného hermelínu a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky a promícháme. Polovinu předvařených brambor naskládáme na olejem vytřený hluboký plech. Na každé kolečko brambory dáme náplň a přiklopíme ho druhým kolečkem. Zbylý hermelín nakrájíme na plátky a položíme je nahoru. Připravené bramborové „dortíčky“ pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby zapéct. Hotové ozdobíme řeřichou.